Alimentació

La cuina, un espai per generar salut

Com és la meva relació amb el què menjo?
Quina és la meva dieta ideal?
Des d'on escullo el que vaig a ingerir?
Com genero satisfacció a la meva vida?
Som el què mengem?
Qui Soc?

El Fi comú de l’Ésser Humà és la conservació de l’espècie. Això ens ha portat a desenvolupar la capacitat d’adaptació. El clima i la dieta són dues variables imprescindibles per a la seva evolució. Fins a la Revolució Industrial, l’Ésser humà va estar molt connectat amb el seu entorn, desenvolupant una relació recíproca i simbiòtica amb allò que l´envoltava: la cura de la terra i l’observació dels canvis en el medi en el que convivia, el varen dur a trobar un equilibri entre el que produïa i el que consumia.

Amb la Revolució industrial i els avenços tecnològics, es va iniciar un procés de desnaturalització entre l’home i la natura que l’envoltava. L’especulació i la necessitat de comercialitzar, a causa de l’excés de producció, ha creat altres moviments, consumisme i capitalisme. Aquests han generat una gran velocitat en diversos descobriments que ens fan la vida molt més senzilla, sent això, al seu torn, una arma de doble tall, ja que hem trencat amb moltes lleis naturals que ens desconnecten de la nostra essència: l’instint i la intuïció. En l’actualitat, la desinformació i la dependència al món material, ens ha portat a despertar la necessitat de tornar a reconnectar amb allò que sempre ens ha sostingut i sustentat en la nostra evolució, la Terra. D’ella obtenim els productes necessaris per a la nostra alimentació i evolució. Per això, és important escollir productes naturals i sense additius, que ens nodreixin i respectin el medi ambient.

L’espai on metabolitzem els aliments per crear les receptes que formen el menú de la nostra dieta, és la cuina.

La paraula cuina sosté dos significats diferents que es relacionen en simbiosi, és a dir, cuina com a lloc on construïm plats per a la elaboració d’un menú. I també, cuina, com artefacte on es situen els fogons. Aquesta eina és l’encarregada de generar combustible per provocar Foc, element necessari (però no imprescindible) per a la metabolització dels aliments i creació de les receptes. Un és el continent de l’altre i aquest últim és contingut pel primer. Segons com i què vam decidir cuinar, generem un tipus d’energia o una altra. Des de la perspectiva de la medicina tradicional xinesa (MTC), parlem de yin i yang, energies de contracció i expansió. L’emoció és energia en moviment, segons com ens sentim (mes contrets o expansius) així podem, si volem, cuinar donant-li sentit a la recepta per dirigir l’energia cap a l’equilibri entre el que pensem, sentim i fem.

Som el que mengem

Entre totes les preguntes que podem fer sobre la nostra relació amb el que ingerim, voldria obrir el paradigma a la següent : Som el que mengem ?, i sí. Però vull afegir el següent matís: TAMBÉ SOM EL QUE MENGEM, ja que som el que sentim i pensem, i és la coherència, juntament amb el que fem, la que ens focalitza en generar un sentit amb el que decidim ingerir per construir un equilibri que ens aportarà l’energia que requerirem per aconseguir una salut òptima que ens permeti assolir les metes proposades per aquesta experiència de vida.

Horari Casa Samay

9 am – 20.00 pm
Dilluns a Divendres

Contacta

Email: info@casasamay.es
Telf: 0034 638 82 52 19

Udun Comunicacion 2020. Politica de Privacitat