Teràpia EMDR

Teràpia EMDR

La teràpia EMDR és una teràpia que va descobrir Francine Shapiro, psicòloga nord-americana, l’any 1987 quan es va a donar que la repetició de moviments oculars voluntaris reduïen significativament l’ansietat, la tristesa, la ràbia… que evocava el record d’una  situació traumàtica o dolorosa de la biografia de la persona. Una situació traumàtica o dolorosa no resolta del passat segueix estant activada en el present i segueix manifestant-se a través de tota classe de símptomes tant físics, com emocionals relacionals interferint en la salut de qui ho pateix. Mentre el pacient fa moviments oculars (o qualsevol altre estimulació bilateral) li venen a la ment altres parts del record traumàtic o altres records.

Facilita la connexió entre els dos hemisferis cerebrals aconseguint el processament de la informació i la disminució de la càrrega emocional.

 

El terapeuta guia el procés, prenent decisions clíniques sobre la direcció que ha de seguir la intervenció. L’objectiu és que el pacient processi la informació sobre l’incident traumàtic, apropant-lo a una “resolució adaptativa”. Això significa:.

  • a) una reducció dels símptomes
  • b) un canvi de creences
  • c) la possibilitat de funcionar millor a la vida.

L’EMDR és una tècnica avalada per la Organització Mundial de la Salut i les guies clíniques Internacionals pel tractament del trauma. Es basa en la comprensió de l’efecte de les experiències vitals adverses i traumàtiques sobre la patologia i en el processament d’aquestes experiències a través de procediments estructurats basats en la estimulació bilateral.

El tractament amb EMDR pot ser de 3 sessions per un trauma simple fins a més d’un any per problemes complexos.

Horari Casa Samay

9 am – 20.00 pm
Dilluns a Divendres

Contacta

Email: info@casasamay.es
Telf: 0034 638 82 52 19

Udun Comunicacion 2020. Politica de Privacitat