La meditació és un dels camins per aconseguir la pau interior. El terme meditació engloba diferents mètodes de concentració, de respiració i de visualitzacions entre altres.

La pràctica de la meditació va eliminant la ansietat fins arribar a una relaxació profunda i així es disminueix la freqüència del pensament, que tants problemes ens ocasiona.

En aquesta primera fase obtindrem millores tant a nivell físic com emocional.

En una segona fase ens trobem en un estat que ens permet veure els pensaments que la nostra ment va generant, també les emocions i inclús poden aparèixer records de vivències… podríem dir que ens ajuda a ser conscients de què és i com és el nostre jo. Ens observem i ens adonem del nostre “programa”. Del jo com a individu.

Aquest procés en servirà per no viure els conflictes d’una manera dolorosa sinó amb molta comprensió i sense identificar-nos amb els patrons que surten automàticament.

En una altra fase, altres experiències que podem viure son les relacionades amb el què podríem anomenar estats modificats de consciència o no ordinaris, on es poden experimentar estats de dissolució del jo i d’unitat.

Meditar es entrenar la ment per poder identificar els patrons negatius que apareixen durant la vida, fent que la persona es faci conscient i per tant, entengui el seu condicionament podent passar també aquesta comprensió en accions mes concretes de la  vida quotidiana, reduint els conflictes interpersonals i gaudint d’unes relacions més sanes. Al estar en pau amb un mateix i amb els altres s’obren portes a trobar amb mes claredat i sense angoixes el camí personal, relacional, existencial, professional…

S’ha comprovat que aquesta pràctica comporta importants canvis en el funcionament del nostre cervell. Un dels estudis més importants el van realitzar un equip de neuròlegs del Centre Waisman (Universidad de Wisconsin, Estados Units) en col·laboració amb el Monestir de Scheche, de Katmandú (Nepal).

Els investigadors nord-americans van analitzar el cervell dels monjos budistes que havien rebut instrucció mental en las tradicions tibetanas Nyingmapa i Kagyupa durant períodes compresos entre quinze i quaranta anys.

Els científics van comparar el cervell d’aquests monjos amb els cervells d’un grup d’estudiants estadounidenses que no havien estat instruïts amb anterioritat en cap pràctica de meditació.

L’equip de científics va trobar que hi havia diferències notables entre el cervell dels monjos i el dels estudiants. La diferència més notable era una major coordinació neuronal en el cervell dels monjos.

 

Més substància gris

L’altre estudi de les universitats de Yale i Harvard, junt amb  l’hospital General de Massachussets i l’Institut Tecnològic de Massachusets, va  evidenciar que la pràctica de la meditació de forma regular pot augmentar la quantitat de substància gris del nostre cervell.

Quan es medita de forma regular s’ incrementa l’espessor de certes àrees de l’escorça cerebral –les relacionades amb la percepció sensorial, auditiva i visual- i s’alenteix el procés d’aprimament de l’escorça cerebral associat a l’envelliment.

 

Horari Casa Samay

9 am – 20.00 pm
Dilluns a Divendres

Contacta

Email: info@casasamay.es
Telf: 0034 638 82 52 19

Udun Comunicacion 2020. Politica de Privacitat